Spanacul, turmericul, usturoiul și bananele, toate acestea sunt asociate cel mai adesea cu gătitul, dar proprietățile lor medicinale le fac să funcționeze la fel de bine precum medicamentele convenționale.
Acest condiment este un antioxidant natural, care protejează ochii și luptă împotriva radicalilor liberi. Curcumina din compoziția lui previne încețoșarea privirii și apariția cataractei. De asemenea, protejează ochii împotriva toxinelor și previne complicațiile la persoanele ce suferă deja de cataractă, potrivit feminis.ro.
CITEȘTE ȘI: Ce mâncăm toamna: TOPUL alimentelor bogate în estrogen
Cojile de banane sunt remediul pe care-l poți folosi în casă pentru a albi zonele întunecate de piele și a vindeca mai repede vânătăile. Pune o coajă de banană cu interiorul pe pielea ta și las-o să acționeze peste noapte, apoi repetă operațiunea, dacă este nevoie în continuare.
Datorită conținutului ridicat de potasiu, magneziu și alte minerale, spanacul este recomandat în stabilizarea presiunii sanguine. Studiile au arătat că o dietă bogată în spanac decongestionează arterele și ajută la menținerea sănătății sistemului cardiovascular.
Uleiurile esențiale care se găsesc în mărar reprezintă sedativul perfect și cel mai bun remediu pentru insomnie. În plus, flavonoizii și vitamina B mențin producția de enzime și hormoni care asigură un somn liniștit.
Mai multe studii au demonstrat că rodiile au un efect anti-inflamator puternic, explicabil prin conținutul ridicat de antioxidanți.
Sfecla este bogată în fier, un component esențial al hemoglobinei, care este necesar în procesul dezvoltării și funcționării celulelor.
CITEȘTE ȘI: Mâncarea care dă dureri de cap: Topul alimentelor care provoacă cefalee
Pudra de cacao din ciocolata neagră s-a dovedit a fi eficientă în scăderea colesterolului rău ce reprezintă un pericol pentru artere.
Consumul regulat de usturoi, atât crud cât și adăugat în mâncare, este o măsură preventivă împotriva răcelilor. Studiile au arătat că acesta are puternice proprietăți antivirale și antibacteriene.